Large Heading

Je gaat in het buitenland werken of studeren. 
 

Het zijn de meest prachtige kansen en uitdagingen. Tijdelijk gaan studeren of werken in het buitenland. Je wordt uitgezonden naar China of krijgt een baan in Duitsland. En opeens wordt alles anders. Maar je vertrekt niet voorgoed. Dus je krijgt te maken met de regels van twee landen. Vaak hebben andere landen speciale gunstige regelingen voor tijdelijke inwoners. Maar welke gaan nu voor? Waar betaal je belasting en waar ben je verzekerd als je werkloos wordt? Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de consequenties voor de inkomstenbelasting en de sociale premies.

 

En dan je huis in Nederland. Dat wil je natuurlijk gaan verhuren. Heel lucratief denk je, want je werkgever betaalt je expat-woning in het buitenland. Maar wat vindt de fiscus daar eigenlijk van?

 

 

Je besluit te emigreren>

Lees ook
Je gaat samen leven 

Samenwonen, trouwen, een huis kopen of een gezin stichten.  In alle drukte en emoties heb je vaak geen aandacht voor de fiscale en juridische risico’s. 
Lees meer >

Je wilt van je oude dag genieten 

Je hebt potjes uit eerdere dienstverbanden of uit het eigen bedrijf. Je hebt een eigen huis. En recht op de AOW. Maar weet je werkelijk wat dit straks betekent?
Lees meer >

Je besluit te gaan emigreren

Vaak blijf je werken in Nederland als je naar Duitsland of België verhuist.

Onder welke fiscale wetgeving val je dan?

Lees meer >

Je huwelijk eindigt in een scheiding

De fiscale gevolgen van jullie afspraken. Heb je die ook in kaart gebracht? 

Lees meer >

Je zult ooit overlijden

Wat houdt de erfenis fiscaal eigenlijk in? En wat kunnen je erfgenamen er daadwerkelijk mee? 

Lees meer >

Kennis maken?
085 30 32 963
info@tax6.nl