Compliance 

Varen op een woeste zee van regels waarin voorkomen beter dan genezen is  

Naleving van regelgeving beschrijft het doel dat organisaties willen bereiken om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van relevante wetten, beleidslijnen en voorschriften.  

Vanwege het toenemende aantal voorschriften en de behoefte aan operationele transparantie, nemen organisaties steeds meer het gebruik in van geconsolideerde en geharmoniseerde sets van nalevingscontroles om te blijven voldoen aan de steeds weer veranderende regelgeving.  

Niet correcte naleving van regels kan tot ongewenste disruptie van de organisatie leiden. We zien vaak schadelijke gevolgen ook bij andere stakeholders zoals bijvoorbeeld een kredietverstrekker optreden. Een voorbeeld: een forse naheffingsaanslag van de fiscus kan voor onmiddellijke liquiditeitsproblemen zorgen waardoor de bank haar kredietpositie heroverweegt (en in sommige gevallen zelfs opzegt).   

 

De compliance officer assisteert het management van een financiële onderneming bij het managen van compliancerisico’s.  

De officer zorgt ervoor dat het bedrijf en zijn medewerkers gedragsregels naleven. Zo voorkomt u wettelijke of regulatieve sancties en reputatieverlies. Daarnaast levert de officer een strategische bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het compliancebeleid van de onderneming. Een belangrijke functie voor een bedrijf dat met gevoelige informatie werkt.  

Herkent u deze problematiek maar heeft u geen ruimte om een compliance-officer in dienst te nemen? Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen compliancediensten in maatwerk passend bij de organisatie. Voor een uur, voor een dag, zoveel als nodig is. 

Door onze specifieke methodiek kunnen wij relevante risico's in de regelgeving beheersbaar maken en voor een raamwerk zorgdragen dat u zelf kunt beheren.  

Onze specialisten zitten aan tafel tijdens de intake. Pas daarna beslist u over de opdracht.

 

Ons onderzoek resulteert in het RMP, ons risicobeheersingsprogramma.

Uiteraard staan wij ter zijde bij de implementatie.

 

Wij geloven in compromisloze kwaliteit. Daarom leveren wij follow up gedurende twee jaar. Deze is gratis.   

Interesse? Neem dan contact met ons op voor een eerste kennismaking.