Large Heading

Je besluit te gaan emigreren. 

 

Soms is Nederland de juiste plek niet meer om te blijven. En je besluit om voorgoed naar het buitenland te vertrekken. Nou ja, het buitenland. Ver weg ga je niet echt.

 

Je koopt een huis over de grens. In Duitsland of in België. En je behoudt je baan in Nederland. Want die is verder prima. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de fiscus? Omdat je in een ander land woont ben je daar natuurlijk belastingplichtig geworden.

 

Maar ja, je werkt nog in Nederland, dus reken maar dat je daar ook nog belasting moet betalen. Dat hoeft toch niet dubbel?En de hypotheekrenteaftrek. Nog zo eentje. Die houd je lekker, want je werkt in Nederland.

 

Maar wat als je vermogen opbouwt in het andere land? Voldoe je dan nog wel aan de voorwaarden om deze aftrek te behouden? En stel dat je ziek wordt en arbeidsongeschikt. Opeens heb je dan geen inkomen in Nederland meer, want het andere land betaalt jouw uitkering. En dat betekent dat je ook je hypotheekrenteaftrek kwijt raakt, met flink hogere woonlasten tot gevolg.

Wat nu?

 

 

Je huwelijk eindigt>

Lees ook
Je gaat samen leven 

Samenwonen, trouwen, een huis kopen of een gezin stichten.  In alle drukte en emoties heb je vaak geen aandacht voor de fiscale en juridische risico’s. 
Lees meer >

Je wilt van je oude dag genieten 

Je hebt potjes uit eerdere dienstverbanden of uit het eigen bedrijf. Je hebt een eigen huis. En recht op de AOW. Maar weet je werkelijk wat dit straks betekent?
Lees meer >

Je gaat in het buitenland werken 

Of je gaat er studeren. Informeer je goed over wat je avontuur betekent. 

Lees meer >

Je huwelijk eindigt in een scheiding

De fiscale gevolgen van jullie afspraken. Heb je die ook in kaart gebracht? 

Lees meer >

Je zult ooit overlijden

Wat houdt de erfenis fiscaal eigenlijk in? En wat kunnen je erfgenamen er daadwerkelijk mee? 

Lees meer >

Kennis maken?
085 30 32 963
info@tax6.nl