Als de feiten nu de feiten waren

Vaak is een goed gesprek beter dan een serie bezwaarschriften. 

Lees meer>

Passend en geboden

Ook een belasting- inspecteur moet van de rechtsvinding zijn.

Lees meer>

Afspraak is afspraak

 

Land verkopen is een kwestie van het boeren verstand gebruiken.

Lees meer>

Henryk Starosciak
Henryk Starosciak

 

Een goede kijk op hoe ambtenaren denken. Dat is waarmee Henryk zich in de advieswereld onderscheidt. Zijn functies bij de Belastingdienst, waar hij als manager, regiocoördinator en inspecteur werkte hebben hem inzichten gegeven die klanten nu ten volle kunnen benutten. 

‘Henryk is een bouwer’, vinden zijn Tax6 collega’s unaniem. ‘Hij is ontzettend sterk in het verbinden van mensen en het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden. In het aan tafel krijgen van de juiste partijen. Je ziet dat hij bij Tax6 ook die rol op zich neemt.’ ‘Ik krijg er gewoon ontzettend veel energie van', zegt Henryk. 'Plannen maken voor grote ontwikkelingen, strategieën uitzetten. Het is ontzettend mooi om plannen werkelijkheid te zien worden. En dat je daar dan zelf keihard voor gewerkt hebt.'

Wellicht is het de avonturier in hem, die hem hierin voortstuwt. ‘Als klein jongetje vertrok ik al alleen naar het station. Waar we ook waren en hoe ver dat station ook van ons vandaan lag. Ik was niet bang aangelegd.’ Je ziet dit terug in zijn uitstapje naar de modewereld, maar ook aan het feit dat hij in tegenstelling tot veel andere belastinginspecteurs niet terugdeinsde voor ingewikkelde problematiek.

‘Het mooie aan Henryk is dat hij mij altijd weer positief weet te verrassen’, vindt Marcel. ‘Dat kunnen niet veel mensen. Henryk is iemand die oprecht geïnteresseerd is in anderen en de wereld om hem heen. En hij doet daar wat mee. Hij ziet nieuwe kansen en vertaalt deze in mooie ideeën, die hij vervolgens met ons deelt’. ‘En dan is hij ook nog eens zeer kundig op zijn vakgebied’, vult Peter aan. 'Als voormalig belastinginspecteur is hij erg sterk in de formele kanten van het vak.’ Henryk kent de Belastingdienst als geen ander, van het laagste tot het allerhoogste niveau. Hij is specialist formeel recht en heeft specialistische kennis van bedrijfsovernames en opvolgingen. En, by the way, hij spreekt ook nog eens vloeiend Engels, Duits en Pools. Hij neemt daarmee een belangrijke plek in binnen Tax6. 

 

Terug naar 'over Tax6' >

Specialisaties

 

Taxplanning
Bedrijfsovername
Opvolging
Bezwaar en beroep
Boeterecht
Klachtrecht
Alternatieve geschilbeslechting
Forensische Fiscaliteit
Management
Coaching