Large Heading

Je wilt straks van je oude dag genieten

 

Vroeg of laat ga je nadenken over 'later'. Niet meer werken klinkt als één groot feest. Maar waarom kost een feest toch altijd geld?!

 

Je hebt wel ergens een potje staan, van een oud werkgever. Of je hebt ooit iets met een lijfrente gedaan. Maar wat kun je ermee? Kun je het in één keer opnemen? Je hypotheek er mee aflossen? Of juist beter maandelijks uitkeren? Helaas heeft de fiscus hier een duidelijke mening over. Veel kun je niet met zo’n potje. En doe je het toch? Dan riskeer je een fikse boete.

 

Misschien heb je in je eigen B.V. wel pensioen in eigen beheer opgebouwd. Een mooi bedrag, waarmee de toekomst je toe schijnt te lachen. Maar is dat wel zo? Fiscaal blijken er vaak meer valkuilen dan mogelijkheden te zijn. Biedt vertrekken naar het buitenland dan misschien een goede oplossing?

 

Je zult de eerste niet zijn die pas wanneer hij met pensioen gaat ontdekt wat hij de rest van zijn leven te besteden heeft. En waaraan hij dat geld eigenlijk mag uitgeven. Heb je specifieke wensen voor later? Zorg dan dat je tijdig in gesprek gaat over de haalbaarheid daarvan en de wijze waarop je vervolgens het beste je pensioen (verder) kunt opbouwen. Tegenwoordig wordt daarbij veel verder gekeken dan alleen naar je opgebouwde pensioen. Hoe zit het bijvoorbeeld met je hypotheek? Wat heb je op andere manieren gespaard? Is die mix voldoende om straks te leven zoals dat bij jou past? Als je dit tijdig in kaart laat brengen, dan heb je daar later een hoop plezier van.

 

 

In het buitenland studeren of werken>

Lees ook
Je gaat samen leven 

Samenwonen, trouwen, een huis kopen of een gezin stichten.  In alle drukte en emoties heb je vaak geen aandacht voor de fiscale en juridische risico’s. 
Lees meer >

Je gaat in het buitenland werken 

Of je gaat er studeren. Informeer je goed over wat je avontuur betekent. 

Lees meer >

Je besluit te gaan emigreren

Vaak blijf je werken in Nederland als je naar Duitsland of België verhuist.Onder welke fiscale wetgeving val je dan?

Lees meer >

Je huwelijk eindigt in een scheiding

De fiscale gevolgen van jullie afspraken. Heb je die ook in kaart gebracht? 

Lees meer >

Je zult ooit overlijden

Wat houdt de erfenis fiscaal eigenlijk in? En wat kunnen je erfgenamen er daadwerkelijk mee? 

Lees meer >

Kennis maken?
085 30 32 963
info@tax6.nl