Large Heading

Je zult ooit overlijden. 
 

Het is nog lang niet zover, maar het komt vrijwel altijd onverwacht. En op dat moment is maar 1 ding ècht belangrijk. Je gezin en je kinderen goed verzorgd achterlaten. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk het beste?

 

Stel je hebt een prachtig bedrijf opgebouwd, dat de financiële motor van het gezin is geworden. Maar niemand heeft zich er ooit mee bemoeid. Waar ga je ze dan mee belasten? Hoe kan dit voor hen een bron van inkomsten blijven, zonder dat het gigantisch veel zorgen met zich meebrengt? Kunnen ze de hypotheek wel blijven betalen en kunnen de kinderen wel verder studeren? En dan de fiscus… die dient zich natuurlijk ook aan.

 

Of stel dat je kinderen al groot zijn, en dat één van hen wel interesse heeft om het bedrijf voort te zetten en de anderen juist niet. Hoe zorg je dan dat ze allemaal gelijk bedeeld worden? En dat dit achteraf fiscaal ook zo is?

 

Een goed lopend bedrijf achterlaten voor je gezin klinkt mooi. Maar dat is het niet altijd. Verzeker je er van dat je iets achterlaat waar achteraf geen onnodige discussies over ontstaan en laat je tijdig adviseren.

 

 

Je gaat samen leven >

Lees ook
Je gaat samen leven 

Samenwonen, trouwen, een huis kopen of een gezin stichten.  In alle drukte en emoties heb je vaak geen aandacht voor de fiscale en juridische risico’s. 
Lees meer >

Je wilt van je oude dag genieten 

Je hebt potjes uit eerdere dienstverbanden of uit het eigen bedrijf. Je hebt een eigen huis. En recht op de AOW. Maar weet je werkelijk wat dit straks betekent?
Lees meer >

Je gaat in het buitenland werken 

Of je gaat er studeren. Informeer je goed over wat je avontuur betekent. 

Lees meer >

Je besluit te gaan emigreren

Vaak blijf je werken in Nederland als je naar Duitsland of België verhuist.

Onder welke fiscale wetgeving val je dan?

Lees meer >

Je huwelijk eindigt in een scheiding

De fiscale gevolgen van jullie afspraken. Heb je die ook in kaart gebracht? 

Lees meer >

Kennis maken?
085 30 32 963
info@tax6.nl