Hoe Karel en Jeanine ontdekten dat hun AWBZ-bijdrage lang zo hoog niet hoefde te zijn. Lees meer>

(Kop)zorgen
Eind goed al goed
 

 

Jack wilde zijn bedrijf verkopen. Maar hoe en aan wie? 

Lees meer>

Peter Gomolka

 

‘Bij Deloitte hadden wij vaak hele moeilijke vennootschapsaangiften met fiscale jaarrekeningen waar niemand meer uitkwam. Dan kwamen ze altijd naar mij toe voor de oplossing.’ Peter kan er met een glimlach aan terugdenken.
 

‘Rekenkundig is Peter echt heel sterk’, vinden ook zijn Tax6 collega’s. ‘Hij heeft daarnaast heel veel kennis van administratieve processen. Van jaarrekeningprogramma’s, koppelingen tussen programma’s en allerlei andere digitale processen’. Dat is een hele mooie kwaliteit binnen Tax6. ‘Ik houd ervan problemen gestructureerd te ontleden en heel praktisch op te lossen’.

 

Peter is een heel nuchter persoon. Blijft altijd met beide benen op de grond en laat zich niet verleiden mee te gaan in vaagheden. Hij zorgt dat hij overal duidelijkheid in schept. En dat wordt door zijn klanten gewaardeerd. ‘Ik heb met al mijn klanten een hele goede band. Af en toe voelt het bijna alsof we vrienden zijn. Er is heel veel vertrouwen.’

 

In 2005 startte Peter zijn eigen belastingadvies- en administratiekantoor in Maastricht. Hij treedt op als fiscaal adviseur en vertrouwenspersoon, geeft adviezen en doet ook administratieve werkzaamheden, zoals het opstellen van jaarrekeningen. Verder is hij lid van meerdere besturen. Een echte all-rounder dus.

 

Naast zijn rekenkundige kwaliteiten brengt Peter bij Tax6 ook specifieke internationale kennis in. 'Ik woon in België en heb veel kennis van fiscale kwesties in België. Verder heb ik de afgelopen jaren heel veel zaken gekregen die te maken hebben met de inkeerregeling (een regeling van de belastingdienst voor mensen met verzwegen vermogen in het binnen- en buitenland)’.

 

Wat hij zo mooi vindt aan Tax6? ‘Dat wij als professionals zelf de adviezen voor onze klanten maken. Bij veel kantoren wordt een opdracht opgehaald door een vennoot, die hem vervolgens terug op kantoor doorspeelt aan een junior medewerker. Dan zit er altijd ruis op de lijn. Bij ons is er geen sprake van “opdrachten ophalen”. Wij praten met onze klanten, luisteren heel erg goed naar ze en nemen elk detail mee bij het maken van ons advies; zo kun je pas maatwerk leveren.’

 

Terug naar 'over Tax6' >

Specialisaties
 
Inkeerregelingen
Succesieplanning
Bedrijfsopvolging
Herstructurering
Verkoop onderneming
Begeleiden starters