Large Heading

Je huwelijk eindigt in een scheiding. 

 

Een gebeurtenis met alleen verliezers, dat is scheiden. En als gevolg van alle emotionele ellende  ontstaat er vaak een financiële strijd. Kinderalimentatie, partneralimentatie, vermogensverdeling, pensioenverevening, finale verrekening, restschulden en nog meer... je krijgt er mee te maken, of je wilt of niet.

 

Vaak wordt in alle emotie vergeten dat je eigenlijk nog met een derde partij te maken hebt, die zich een stuk van jullie vermogen wil toe-eigenen. En dat is de fiscus. Zo komt bijvoorbeeld je hypotheekrenteaftrek in gevaar en dient schenkbelasting zich aan. En dat is altijd achteraf, als het te laat is. Had je de economische eigendom van de eigen woning maar overgedragen, dan was er niets aan de hand geweest. Misschien had je je eerder moeten uitschrijven. Ben je eigenlijk toeslagen misgelopen omdat je je niet uitgeschreven hebt toen je wegging? Of had je moeten kiezen voor verlengd fiscaal partnerschap?

 

Zorg ervoor dat je ten tijde van je scheiding ook de fiscale consequenties in beeld brengt van de mogelijkheden die er zijn om de scheiding rond te maken. Je maakt de situatie er niet minder erg mee, maar je kunt wel onnodige financiële en daarmee ook emotionele pijn voorkomen.

 

 

Ooit zul je overlijden>

Lees ook
Je gaat samen leven 

Samenwonen, trouwen, een huis kopen of een gezin stichten.  In alle drukte en emoties heb je vaak geen aandacht voor de fiscale en juridische risico’s. 
Lees meer >

Je wilt van je oude dag genieten 

Je hebt potjes uit eerdere dienstverbanden of uit het eigen bedrijf. Je hebt een eigen huis. En recht op de AOW. Maar weet je werkelijk wat dit straks betekent?
Lees meer >

Je gaat in het buitenland werken 

Of je gaat er studeren. Informeer je goed over wat je avontuur betekent. 

Lees meer >

Je besluit te gaan emigreren

Vaak blijf je werken in Nederland als je naar Duitsland of België verhuist.

Onder welke fiscale wetgeving val je dan?

Lees meer >

Je zult ooit overlijden

Wat houdt de erfenis fiscaal eigenlijk in? En wat kunnen je erfgenamen er daadwerkelijk mee? 

Lees meer >

Kennis maken?
085 30 32 963
info@tax6.nl