Large Heading

Je gaat starten met een onderneming.  

 

Je hebt nieuwe plannen en je zit boordevol ideeën. Je wilt een eigen onderneming beginnen en je wilt weten wat er allemaal bij komt kijken. Je wilt het professioneel aanpakken en er een succes van maken. Zorg dan vooral dat je daar ook naar handelt en neem de tijd voor je ondernemingsplan. Er zijn altijd aspecten waar je minder van weet, maar die wel bepalend zijn in het wel of niet slagen van je plannen. Wees verstandig en raadpleeg daar dan anderen over.

 

Vaak overheerst in het begin dat ene, fantastische idee wat uitwerking behoeft. Er is bijna nergens anders tijd of geld voor. Elke dag verandert er wel iets. En dat is natuurlijk precies wat een start-up geweldig boeiend maakt. Maar later komt vaak de dreun. Als de eerste belastingaanslagen op de mat liggen. Dan moet er opeens met man en macht gewerkt worden om de fiscale last in de greep te krijgen.

 

Ontzettend zonde. Maar vooral ook onnodig als je je al ten tijde van het maken van je ondernemingsplan laat adviseren op het fiscaal-juridische vlak. Laat je ondernemingsplan bekijken en je vertellen of er fiscale aandachtspunten zijn. Bijvoorbeeld welke rechtsvorm het beste past bij jouw bedrijf en waar fiscale voordelen te behalen zijn. Of hoe je direct vanaf het begin je administratie goed moet opzetten. En laat je adviseren over de financieringsvorm.

 

We zien dat veel start-ups tegenwoordig kiezen voor crowdfunding. Vaak omdat de weg naar de bank niet eenvoudig is en de deuren daar simpelweg gesloten blijven. Maar ook om het risico te kunnen spreiden. Crowdfunding lijkt dan de ideale manier om dit te verwezenlijken. Maar dat is het niet altijd. Realiseer je dat financiering vooral ook een kwestie van maatwerk is. Wanneer een financierder past bij het bedrijf dat de investering vraagt, zorgt dat voor een gezonde basis en een relatie die ook langere tijd goed blijft. In Amerika zeggen ze wel eens: “There is no such thing as a free lunch”. En daar kunnen we het niet anders dan mee eens zijn. Zorg dat je start-up goed en verantwoord wordt uitgevoerd. Je kunt de maatschappij immers maar één keer kennis laten maken met de plannen die je hebt.

 

 

Een bedrijf overnemen >

Lees ook
Je wilt een bedrijf overnemen

Soms is kopen beter dan zelf starten.

Lees meer >

Je moet gaan herstructureren 

Een bedrijf staat niet stil. Dat van jou waarschijnlijk ook niet.

Lees meer >

Je wilt internationaal zaken doen

Over de grenzen heen ondernemen lijkt steeds eenvoudiger. 

Lees meer >

Je gaat stoppen met het bedrijf 

Soms uit noodzaak. Soms omdat het tijd is voor iets anders. 

Lees meer >

Je zoekt balans met de fiscus 

Het laatste waar je op zit te wachten is ‘gedoe’ met de belastingdienst.

Lees meer >

Kennis maken?
085 30 32 963
info@tax6.nl